Recept

Bezlepkové mandlovo-zázvorové sušenky s brusinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 265 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64206

Ingredience

90 g Brusinky sušené
1 polévková lžíce Karob
390 g Mandle
3 polévková lžíce Sirup javorový
60 g Slunečnice loupaná
1 špetka Sůl mořská
50 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
50 g Čokoláda 70% kakao

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 023kJ
14% Sacharidy 51 g
71% Tuky 54 g
3% Sodík 64 mg
39% Bílkoviny 22 g

Bezlepkové mandlovo-zázvorové sušenky s brusinkami postup přípravy receptu:

1

Omyté sušené brusinky necháme v sítu okapat, pak je osušíme a odložíme. Plech si vyložíme pečícím papírem. Oloupané, jemně strouhané mandle dáme do mixéru. Přidáme k ním karobový prášek, loupaná slunečnicová semínka, špetku soli, javorový sirup, mletý zázvor, vodu a směs rozmixujeme tak, že vznikne dost husté těsto.

2

Z mixéru těsto dáme do mísy, dobře vypracujeme, promícháme s pokrájenými brusinkami a nakonec s nasekanou kvalitní čokoládou. Vytvoříme váleček, který dáme na vál. Pak ho vyválíme na tenkou placku o síle asi 0.5mm. Z těsta si vykrojíme formičkami různé tvary (srdíčka, květy, kolečka aj.), které poklademe na připravený plech. Plech s vykrojenými tvary vložíme do předehřáté trouby na 40°C, troubu necháme pootevřenou asi na 10cm a budeme je sušit přibližně 3.5-4.5hod.

3

Hotové sušenky můžeme podávat hned, nebo si je odložit do dózy, kterou dobře uzavřeme. Takto nám sušenky vydrží i týden.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept