Nejlepší tvarohové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší tvarohové knedlíky
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64208 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
800 g | Jahody zahradní |
200 g | Krupice dětská |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh tučný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Na posypání | |
---|---|
7 polévková lžíce | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Mák mletý |
80 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 206,0mg |
Draslík | 393,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 202,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 211,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Tvaroh tučný, Mák mletý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší tvarohové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme tvaroh s cukrem, solí a rozšlehaným vejcem se žloutkem. Vmícháme dětskou krupičku v takovém množství, aby vzniklo hladké, nelepivé těsto (záleží na vodnatelnosti tvarohu, proto je udané množství krupičky jen orientační). |
2 | Z těsta utvoříme váleček, krájíme z něj kousky, prsty roztáhneme a zabalíme do těsta jahody (případně jiné ovoce). |
3 | Knedlíky vhazujeme do vroucí vody, když vyplavou, vaříme ještě asi 2 minuty. Poté vyndáme děrovanou naběračkou. |
4 | Knedlíky podáváme posypané mákem rozmíchaným s cukrem a polité rozpuštěným máslem. |