Recept

Nejlepší tvarohové knedlíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64208
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
800 g Jahody zahradní
200 g Krupice dětská
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh tučný
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Na posypání
7 polévková lžíce Cukr moučkový
3 polévková lžíce Mák mletý
80 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 689 kcal
Kilojoule 2 884kJ
22% Sacharidy 80 g
44% Tuky 33 g
5% Sodík 107 mg
33% Bílkoviny 19 g

Nejlepší tvarohové knedlíky postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme tvaroh s cukrem, solí a rozšlehaným vejcem se žloutkem. Vmícháme dětskou krupičku v takovém množství, aby vzniklo hladké, nelepivé těsto (záleží na vodnatelnosti tvarohu, proto je udané množství krupičky jen orientační).

2

Z těsta utvoříme váleček, krájíme z něj kousky, prsty roztáhneme a zabalíme do těsta jahody (případně jiné ovoce).

3

Knedlíky vhazujeme do vroucí vody, když vyplavou, vaříme ještě asi 2 minuty. Poté vyndáme děrovanou naběračkou.

4

Knedlíky podáváme posypané mákem rozmíchaným s cukrem a polité rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept