Jednoduchý recept

Corretto alla sambuca - espresso s kořeněným likérem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 5 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64209

Ingredience

7 g Káva mletá
5 ml Sambuca - lékořicový likér
30 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 48 kcal
Kilojoule 200kJ
2% Sacharidy 8 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 7 mg
1% Bílkoviny 0 g

Corretto alla sambuca - espresso s kořeněným likérem postup přípravy receptu:

1

I doma si můžeme připravit italskou kávu "corretto alla sambuca" z espressa kávovaru: 7g pomleté kávy necháme protlačit čistou vodou o teplotě 90°C (tlak 8-10 barů). Hotové espreso obsahuje 30ml vody.

2

Ke kávě přidáme skleničku s 5ml likéru, který si nalijeme podle chuti do kávy sami.

Poznámka

K espresso kávě se podává často i grappa (destilát z vylisovaných hroznů) nebo brandy. Míra podávaného destilátu by správně neměla přesahovat 5ml.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept