Corretto alla sambuca - espresso s kořeněným likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Corretto alla sambuca - espresso s kořeněným likérem
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64209 |
Kategorie: | Káva |
Ingredience
7 g | Káva mletá |
5 ml | Sambuca - lékořicový likér |
30 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 171,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Káva mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sambuca - lékořicový likér mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Corretto alla sambuca - espresso s kořeněným likérem postup přípravy receptu:
1 | I doma si můžeme připravit italskou kávu "corretto alla sambuca" z espressa kávovaru: 7g pomleté kávy necháme protlačit čistou vodou o teplotě 90°C (tlak 8-10 barů). Hotové espreso obsahuje 30ml vody. |
2 | Ke kávě přidáme skleničku s 5ml likéru, který si nalijeme podle chuti do kávy sami. |
Poznámka
K espresso kávě se podává často i grappa (destilát z vylisovaných hroznů) nebo brandy. Míra podávaného destilátu by správně neměla přesahovat 5ml.