Nejlepší tvarohová buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší tvarohová buchta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64210 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
220 g | Cukr třtinový |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
450 g | Mouka polohrubá |
Na náplň | |
150 g | Cukr třtinový |
1 ks | Cukr vanilka |
70 g | Hrozinky |
500 ml | Mléko polotučné |
750 g | Tvaroh tučný |
3 ks | Vejce slepičí |
Na krustu | |
80 g | Máslo čerstvé |
Na vymazání | |
50 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 159,9mg |
Draslík | 367,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 105,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 300,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Cukr třtinový, Hrozinky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Cukr vanilka, Mléko polotučné, Tvaroh tučný, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší tvarohová buchta postup přípravy receptu:
1 | Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem. |
2 | V míse promícháme všechny sypké suroviny na těsto. Tvaroh utřeme s cukrem, rozšlehanými vejci, vanilkovým cukrem, na závěr přimícháme rozinky. |
3 | Na dno pekáče nasypeme 2 hrnečky sypké směsi, na ni rozložíme tvarohovou náplň, posypeme zbylou sypkou směsí. Povrch poklademe hoblinkami másla, aby se při pečení utvořila krusta. |
4 | Buchtu pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, dokud se těsto neodděluje od okrajů a jakmile při zkoušce vpíchnutím špejle se těsto na špejli nelepí. |