Jednoduchý recept

Nejlepší šťouchané brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64211
Kategorie: Brambory

Ingredience

800 g Brambory
2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín drcený
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,8 kávová lžička Sůl
300 g Uzené maso vařené
1,5 l Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 678 kcal
Kilojoule 2 838kJ
10% Sacharidy 37 g
70% Tuky 53 g
10% Sodík 196 mg
20% Bílkoviny 11 g

Nejlepší šťouchané brambory postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na kostky a ve vodě s 0,5 lžičkou soli a kmínem uvaříme doměkka.

2

Zelí trochu scedíme a překrájíme. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.

3

Na lžíci sádla zpěníme jednu pokrájenou cibuli, vložíme zelí i s lákem, osolíme a dusíme doměkka.

4

Pokrájené uzené maso orestujeme na lžíci sádla.

5

Na lžíci sádla usmažíme druhou cibuli dozlatova.

6

Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Poté smícháme s dušeným zelím, uzeným masem, usmaženou cibulí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept