Nejlepší šťouchané brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší šťouchané brambory
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64211 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,8 kávová lžička | Sůl |
300 g | Uzené maso vařené |
1,5 l | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 8,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 115,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší šťouchané brambory postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kostky a ve vodě s 0,5 lžičkou soli a kmínem uvaříme doměkka. |
2 | Zelí trochu scedíme a překrájíme. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. |
3 | Na lžíci sádla zpěníme jednu pokrájenou cibuli, vložíme zelí i s lákem, osolíme a dusíme doměkka. |
4 | Pokrájené uzené maso orestujeme na lžíci sádla. |
5 | Na lžíci sádla usmažíme druhou cibuli dozlatova. |
6 | Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Poté smícháme s dušeným zelím, uzeným masem, usmaženou cibulí a podáváme. |