Koktejl ze šumivého vína a campari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koktejl ze šumivého vína a campari
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64212 |
Kategorie: | Alkoholické koktejly |
Ingredience
60 ml | Campari Aperitivo Bitter |
0,5 ks | Jablko granátové |
0,5 ks | Pomeranč červený |
60 ml | Sodovka |
60 ml | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 165,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 375,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablko granátové, Sodovka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Campari Aperitivo Bitter, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pomeranč červený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koktejl ze šumivého vína a campari postup přípravy receptu:
1 | Omytý červený pomeranč osušíme, přepúlíme ho, vyjmeme zrníčka a odkrojíme z něj 2 plátky. Granátové jablko omyjeme, přepůlíme a vydlabeme z něj přibližně 2 lžíce zrníček. |
2 | Do shakeru nalijeme 60ml vychlazeného sektu z Moravy Grandioso brut, přidáme 60ml bylinného likéru, 60ml perlivé vody a dobře vše promícháme. |
3 | Koktejl nalijeme do vysokých sklenic, do každé dáme po jedné lžíci semínek z granátového jablka, sklenice ozdobíme plátky pomeranče a hned servírujeme. |