Jednoduchý recept

Nejlepší sekaná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64213

Ingredience

3 ks Brambory
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
0,5 polévková lžíce Majoránka
1 kg Maso mleté - mix
1 l Mléko polotučné
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Podravka
4 ks Rohlíky bílé
3 polévková lžíce Strouhanka
4 ks Vejce slepičí
8 stroužek Česnek
Na podlití
2 polévková lžíce Olej rostlinný
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 139kJ
11% Sacharidy 38 g
68% Tuky 51 g
5% Sodík 96 mg
59% Bílkoviny 33 g

Nejlepší sekaná postup přípravy receptu:

1

Do velkého pekáče vlijeme olej a 200 ml vody.

2

Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem tak, aby byly rohlíky ponořené, a necháme vsáknout.

3

Ve velké míse mleté maso dobře promícháme se zbylým mlékem. K masu přidáme vymačkané rohlíky, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, hrubě ustrouhané brambory, ochutíme Podravkou a kořením. Do masové hmoty přidáme tolik strouhanky, aby hmota byla dostatečně hustá.

4

Mokrýma rukama tvarujeme šišky, dáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 90 minut.

5

Zhruba po 40 minutách sekanou potřeme hořčicí a dopečeme. V průběhu pečení poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept