Nejlepší sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší sekaná
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64213 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
3 ks | Brambory |
8 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
1 kg | Maso mleté - mix |
1 l | Mléko polotučné |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Podravka |
4 ks | Rohlíky bílé |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
4 ks | Vejce slepičí |
Na podlití | |
---|---|
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 180,2mg |
Draslík | 300,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 203,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Strouhanka, Vejce slepičí, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Podravka, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší sekaná postup přípravy receptu:
1 | Do velkého pekáče vlijeme olej a 200 ml vody. |
2 | Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem tak, aby byly rohlíky ponořené, a necháme vsáknout. |
3 | Ve velké míse mleté maso dobře promícháme se zbylým mlékem. K masu přidáme vymačkané rohlíky, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, hrubě ustrouhané brambory, ochutíme Podravkou a kořením. Do masové hmoty přidáme tolik strouhanky, aby hmota byla dostatečně hustá. |
4 | Mokrýma rukama tvarujeme šišky, dáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 90 minut. |
5 | Zhruba po 40 minutách sekanou potřeme hořčicí a dopečeme. V průběhu pečení poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. |