Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64222

Ingredience

Na vytření a vysypání formy
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na posypání dortu
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Vanilkový lusk
Těsto
1 ks Citrony
200 g Cukr moučkový
100 g Maizena - kukuřičný škrob
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 897kJ
14% Sacharidy 49 g
37% Tuky 27 g
1% Sodík 25 mg
9% Bílkoviny 5 g

Božský máslový dort postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou.

2

Do malé misky dáme 2 lžíce moučkového cukru. Přidáme k němu vyškrabaná zrníčka z jednoho vanilkového lusku a promícháme. Tento cukr si odložíme na posypání dortového korpusu. Z omytého citrónu (chemicky neošetřeného) jemně nastrouháme do misky kůru a přidáme k ní 1 lžíci vymačkané citrónové šťávy.

3

Do jedné mísy prosejeme moučkový cukr, přidáme k němu pokrájené změklé máslo, které vyšleháme do pěny.

4

Dvě vejce, která mají pokojovou teplotu, rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Do mísy ke žloutkům přidáme další dvě celá vejce a pořádně je vyšleháme do pěny. Postupně k nim budeme přidávat vyšlehané máslo. Když je vše dobře spojené, přidáme prosátou hladkou mouku, Maizenu a citrónovou kůru se šťávou. Vše dobře promícháme a těsto nalijeme do připravené formy. Povrch zarovnáme a těsto vložíme do středu trouby. Pečeme přibližně 50-60 minut dozlatova.

5

Upečený korpus necháme vychladnout, pak ho opatrně dáme na mísu, posypeme připraveným cukrem s vanilkou, nakrájíme na porce a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept