Recept

Nejlepší jogurtová bábovka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64223

Ingredience

2 ks Banány
90 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr vanilka
400 g Jogurt bílý
2 polévková lžíce Kakao - prášek
2 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
140 g Mouka pšeničná hladká T 650
180 g Mouka špaldová
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Vejce slepičí
Na vymazání formy
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 544kJ
18% Sacharidy 63 g
14% Tuky 10 g
2% Sodík 45 mg
15% Bílkoviny 9 g

Nejlepší jogurtová bábovka postup přípravy receptu:

1

Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 165 °C.

2

Smícháme všechny sypké suroviny, kromě kakaa. Banány rozmačkáme v míse, přimícháme jogurty, olej, rozšlehaná vejce a na závěr dobře zamícháme sypkou směs.

3

Polovinu těsta vlijeme do formy, v druhé polovině rozmícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. V předehřáté troubě pečeme zhruba 50 – 60 minut. Zda je bábovka upečená poznáme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se těsto nelepí, je bábovka upečená.

4

Po upečení necháme bábovku ve formě zchladnout, pak vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

5

Před podáváním bábovku posypeme cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept