Nejlepší jogurtová bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší jogurtová bábovka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64223 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
2 ks | Banány |
90 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr vanilka |
400 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
2 polévková lžíce | Kypřicí prášek do pečiva |
140 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g | Mouka špaldová |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání formy | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Na posypání | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 75,3mg |
Draslík | 421,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 152,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Jogurt bílý, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka špaldová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší jogurtová bábovka postup přípravy receptu:
1 | Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 165 °C. |
2 | Smícháme všechny sypké suroviny, kromě kakaa. Banány rozmačkáme v míse, přimícháme jogurty, olej, rozšlehaná vejce a na závěr dobře zamícháme sypkou směs. |
3 | Polovinu těsta vlijeme do formy, v druhé polovině rozmícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. V předehřáté troubě pečeme zhruba 50 – 60 minut. Zda je bábovka upečená poznáme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se těsto nelepí, je bábovka upečená. |
4 | Po upečení necháme bábovku ve formě zchladnout, pak vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout. |
5 | Před podáváním bábovku posypeme cukrem. |