Jemný ricottový krém s karamelovými nektarinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný ricottový krém s karamelovými nektarinkami
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64224 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
Na posypání | |
---|---|
80 g | Oříšky piniové |
80 g | Pistácie |
50 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
Karamelové nektarinky | |
125 ml | Cukr třtinový |
80 ml | Likér broskvový |
4 ks | Nektarinka |
1 ks | Pomeranč červený |
Krém | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
350 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 99,6mg |
Draslík | 659,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 810,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oříšky piniové, Pistácie, Cukr třtinový, Nektarinka, Cukr moučkový, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sušenky BeBe světlé jemné, Likér broskvový, Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pomeranč červený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný ricottový krém s karamelovými nektarinkami postup přípravy receptu:
1 | Piniové oříšky a pistácie pokrájíme nadrobno. V misce si rozdrtíme sušenky. Omyté nektarinky osušíme, rozkrájíme, oloupeme, nakrájíme je na plátky a odložíme do misky. |
2 | Do rozehřáté pánve s nepřilnavým dnem nasypeme třtinový cukr. Za stálého míchání přidáme vymačkanou šťávu z červeného pomeranče a cukr necháme zkaramelizovat. Stále mícháme, pak přilijeme broskvový likér, přidáme nektarinky, promícháme a při mírné teplotě je necháme vařit 2-3 minuty. Pak pánev s nektarinkami odstavíme z plotny, promícháme je a necháme vychladnout. |
3 | Mezitím si připravíme krém: ricottu dáme do mísy, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka, pak do ní nasypeme 1/2 piniových oříšků s pistáciemi a krém dobře promícháme. |
4 | V druhé míse vyšleháme tuhou šlehačku: ze smetany, moučkového cukru a vyškrábnutými zrníčky z jednoho vanilkového lusku. Šlehačku postupně, po lžicích, zamícháme do ricotty. |
5 | Vychladlé nektarinky rozdělíme do 4 širokých pohárů (na zmrzlinu). Na ně rozdělíme 1/2 krému, posypeme ho rozdrcenými sušenkami, 1/2 posekaných oříšků, na ně znovu rozdělíme zbylý krém. Povrch krému v pohárech posypeme 2/2 oříšků a servírujeme. Dobrou chuť. |