Jednoduchý recept

Švestkový žahour

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64233
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Cukr krupice
2 ks Hřebíček
1 ks Skořice celá
1000 g Švestky
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 152 kcal
Kilojoule 636kJ
11% Sacharidy 40 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 2 mg
3% Bílkoviny 2 g

Švestkový žahour postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu vodu s cukrem, citronovou šťávou, kůrou a kořením.

2

Přidáme rozpůlené, vypeckované švestky a za častého míchání vaříme, až se slupka na švestkách začně svrašťovat a dužina se téměř rozpadá.

Poznámka

Do základu místo vody můžeme použít červené víno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept