Švestkový žahour - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkový žahour
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64233 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
1 ks | Skořice celá |
1000 g | Švestky |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
8% Kalorie 152 kcal
Kilojoule 636kJ
11% Sacharidy 40 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 2 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 355,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 715,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček, Skořice celá, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Švestkový žahour postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu vodu s cukrem, citronovou šťávou, kůrou a kořením. |
2 | Přidáme rozpůlené, vypeckované švestky a za častého míchání vaříme, až se slupka na švestkách začně svrašťovat a dužina se téměř rozpadá. |
Poznámka
Do základu místo vody můžeme použít červené víno.