Jednoduchý recept

Punčová omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64239
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Cukr krupice
1 ks Hřebíček
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 polévková lžíce Rum
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Solamyl
250 ml Víno červené
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 138 kcal
Kilojoule 578kJ
7% Sacharidy 23 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
1% Bílkoviny 1 g

Punčová omáčka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme víno, přidáme cukr, skořici, hřebíček, kousek citronové kůry, citronovou šťávu, pomerančovou šťávu a rum. Přivedeme k varu a za stálého míchání přilijeme škrob rozmíchaný v troše vody. Chvíli povaříme.

2

Omáčku podáváme teplou.

Poznámka

Omáčku podáváme k teplým nákypům nebo sladkýcm nokům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept