Recept

Nejlepší ořechový závin

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64241

Ingredience

Na těsto
70 g Cukr krupice
21 g Droždí
200 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
Na potření
1 ks Vejce slepičí
Na posypání
60 g Ořechy vlašské
Na náplň
120 g Cukr krupice
1,5 balení Cukr vanilka
220 ml Mléko polotučné
220 g Ořechy vlašské
50 g Piškoty dětské kulaté
3 polévková lžíce Rum

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 876 kcal
Kilojoule 3 667kJ
28% Sacharidy 101 g
60% Tuky 45 g
8% Sodík 154 mg
38% Bílkoviny 21 g

Nejlepší ořechový závin postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.

2

V misce utřeme rozdrobené droždí se lžící cukru, přidáme lžíci vlažného mléka a lžíci mouky. Necháme vzejít kvásek.

3

Do mísy prosejeme mouku (trochu si necháme na vál), přidáme cukr, rozpuštěné máslo, rozšlehané vejce, vykynutý kvásek a tolik mléka, abychom vypracovali hladké těsto, které se nelepí. Pod přikrytím necháme těsto vykynout.

4

V mezičase připravíme náplň. Do kastrolu vlijeme mléko, v něm rozmícháme cukry a ořechy. Za častého míchání necháme přejít varem. Poté odstavíme, vmícháme ořechy a rozdrcené piškoty.

5

Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozválíme na obdélník, potřeme ořechovou náplní, srolujeme a spojem těsta položíme na plech. Necháme ještě asi 10 minut kynout, poté potřeme rozšlehaným vejce, posypeme ořechy a v troubě pečeme zhruba 30 minut.

6

Po upečení odkrojíme oba konce závinu. Závin podáváme vychladlý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept