Recept

Nejlepší králík na paprice

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64247
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Bobkový list
1 plátek Celer bulvový
1 stroužek Česnek
80 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1,8 kg Králík
0,8 ks Masox
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
10 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
150 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,380 kcal
Kilojoule 5 776kJ
6% Sacharidy 20 g
101% Tuky 75 g
66% Sodík 1 g
258% Bílkoviny 145 g

Nejlepší králík na paprice postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, plátek celeru na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek rozdrtíme, cibuli nakrájíme na kolečka.

2

Odblaněného králíka naporcujeme, opláchneme, osušíme a osolíme.

3

V kastrolu na oleji osmažíme slaninu, přidáme zeleninu (kromě česneku), koření a opékáme za častého míchání asi 15 minut. Poté přidáme čtvrtky králíka, poprášíme paprikou, a za častého obracení maso zprudka smažíme. Asi po 5 minutách zalijeme horkou vodou, do ní rozdrobíme masox a přidáme česnek. Maso dusíme na středím plameni, až je měkké.

4

Udušené maso obereme z kostí a do vydušené šťávy přilijeme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Povaříme zhruba 10 minut, poté omáčku přecedíme a ochutíme citronovou šťávou. Do omáčky vložíme vykostěné maso, prohřejeme, nevaříme, a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept