Recept

Risotto s malými cuketkami a piniovými oříšky po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 17 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64248

Ingredience

Risotto
1 ks Cibulka lahůdková
200 g Cuketa
50 g Máslo čerstvé
1 hrst Oříšky piniové
600 ml Rýže Carnarolli
1,3 l Vývar zeleninový
Na dochucení
2 špetka Chilli koření mleté
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
40 g Sýr Gran Moravia
0,5 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 917kJ
7% Sacharidy 26 g
47% Tuky 35 g
86% Sodík 2 g
21% Bílkoviny 12 g

Risotto s malými cuketkami a piniovými oříšky po italsku postup přípravy receptu:

1

Lahůdkovou cibulku očistíme, bílou část podélně rozkrojíme a pokrájíme ji nadrobno.

2

V širším kastrólu na rozehřátém másle (85g) zpěníme cibulku, pak k ní přidáme rýži a za stálého míchání ji krátce osmažíme. Pak ní přilijeme 1/4 horkého zeleninového vývaru, jakmile se rýže začne vařit, snížíme teplotu a vaříme pomalu. Pokaždé, když se vývar vstřebá do rýže, přilijeme postupně 2/4 vývaru, pochvíli 3/4 vývaru a nakonec zbytek vývaru. Během vaření rýži často promícháme. Je uvařená přibližně za 15-20 minut, když vstřebá do sebe všechen vývar.

3

Mezitím si pokrájíme celkem malé cuketky (asi 8 kusů, které mají ještě květy, měří 10-12cm = 200g). Pokud máme takové kvetoucí cuketky, květy použijeme. Cuketky nakrájíme na malé kostičky a přibližně 7-10 minut před dovařením rýže je přimícháme k rýži. Pak přimícháme i piniové oříšky. Vše promícháme a když je rýže uvařená al dente, odstavíme kastról z plotny.

4

Do hotové rýže zamícháme máslo, aby byla krémová (i květy, pokud je máme). Rýži dochutíme solí, 1-2 špetkami chilli a bílým pepřem.

5

Risotto rozdělíme na talíře, posypeme ho nastrouhaným sýrem a hned servírujeme.

Poznámka

Místo květů cuketek můžeme do rizota zamíchat krátce povařený, mražený hrášek. Pokud seženete pravý italský sýr Grana Padano - tak ten dodá rizotu tu pravou italskou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept