Recept

Nejlepší pečená štika

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64250
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
100 g Cibule červená
100 g Cibulka jarní
1 ks Citrony
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
100 ml Olej slunečnicový
1,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1300 g Štika obecná
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 767kJ
3% Sacharidy 10 g
36% Tuky 27 g
5% Sodík 103 mg
68% Bílkoviny 38 g

Nejlepší pečená štika postup přípravy receptu:

1

Vykuchanou štiku očistíme od šupin a z obou stran na několika místech nařízneme kůži. Štiku osolíme a opepříme.

2

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek rozdrtíme, bylinky nasekáme najemno, citron důkladně omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vše v misce promícháme s olejem.

3

Připravenou zeleninovou směsí štiku naplníme a zbylou náplní štiku potřeme na povrchu. Rybu dobře zabalíme do alobalu a na grilu pečeme zhruba 40 minut.

Poznámka

Podáváme s chlebem nebo bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept