Šunkový obložený talíř - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkový obložený talíř
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 9 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64251 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Obložený talíř: | |
---|---|
1 kávová lžička | Olej chilli |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
1 šálek | Pampeliškové listy |
1 šálek | Rukola |
60 g | Šunka parmská |
4 polévková lžíce | Sýr Gran Moravia |
Vařené vejce | |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 26g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 125,0mg |
Vitamín E | 10,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pampeliškové listy, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej chilli, Olej olivový extra panenský, Rukola, Šunka parmská, Sýr Gran Moravia mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunkový obložený talíř postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme mladé listy pampelišky a rukoly. Sýr Gran Moravia nakrájíme na struhadle na tenké plátky - lístky. Čerstvé vajíčko uvařené natvrdo (vaříme ho 8-9 minut) oloupeme a vychlazené rozkrájíme na čtvrtky. |
2 | Šunku pokrájenou na tenké plátky stočíme do kornoutků, které poklademe do středu talíře jako květ. Okolo šunky rozložíme listy rukoly a pampelišky, na ně poklademe čtvrtky vajíčka, listy a vajíčko pokapeme olivovým a chilli olejem, vše posypeme nastrouhaným sýrem a hned servírujeme. Dobrou chuť. |