Jednoduchý recept

Šunkový obložený talíř

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 9 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64251
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Obložený talíř:
1 kávová lžička Olej chilli
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
1 šálek Pampeliškové listy
1 šálek Rukola
60 g Šunka parmská
4 polévková lžíce Sýr Gran Moravia
Vařené vejce
1 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 126kJ
9% Sacharidy 33 g
37% Tuky 28 g
26% Sodík 529 mg
69% Bílkoviny 39 g

Šunkový obložený talíř postup přípravy receptu:

1

Omyjeme mladé listy pampelišky a rukoly. Sýr Gran Moravia nakrájíme na struhadle na tenké plátky - lístky. Čerstvé vajíčko uvařené natvrdo (vaříme ho 8-9 minut) oloupeme a vychlazené rozkrájíme na čtvrtky.

2

Šunku pokrájenou na tenké plátky stočíme do kornoutků, které poklademe do středu talíře jako květ. Okolo šunky rozložíme listy rukoly a pampelišky, na ně poklademe čtvrtky vajíčka, listy a vajíčko pokapeme olivovým a chilli olejem, vše posypeme nastrouhaným sýrem a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept