Jednoduchý recept

Chutný, přírodně usmažený kapr

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64252

Ingredience

1 ks Citrony
0,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
400 g Kapr obecný
80 g Mouka rýžová
2,5 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
4 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
0,3 ks Salát ledový
0,5 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 820kJ
11% Sacharidy 39 g
18% Tuky 14 g
30% Sodík 598 mg
71% Bílkoviny 40 g

Chutný, přírodně usmažený kapr postup přípravy receptu:

1

Omyjeme si listy salátu, vodu z nich setřepeme a suché poklademe na talíře. Omytou petrželovou nať posekáme nadrobno a odložíme ji do misky. Omytý citrón (nejlépe chemicky neošetřený) rozkrájíme na čtvrtky. Omyté a osušené filety vykostěného kapra nakrájíme na proužky široké asi 3-4cm. Proužky masa potřeme hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme je v rýžové mouce.

2

V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm osmažíme kousky obaleného kapra z každé strany dozlatova. Usmaženého kousky kapra rozdělíme, poklademe je na listy salátu, posypeme je petrželkou, přidáme k nim čtvrtky citrónu a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept