Recept

Dýňový krém se smetanou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64253

Ingredience

Vařená zelenina
1 ks Bobkový list
200 g Brambory
400 g Dýně Hokkaidó
1 ks Karotka
0,5 kávová lžička Kmín drcený
4 ks Nové koření celé
1 ks Pórek
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar zeleninový
Ochucená šlehačka
2 špetka Pepř bílý
250 g Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr Lučina - termizovaný
2 špetka Sůl
Na ozdobu
4 polévková lžíce Mandle
2 polévková lžíce Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 709kJ
13% Sacharidy 47 g
61% Tuky 46 g
42% Sodík 836 mg
44% Bílkoviny 25 g

Dýňový krém se smetanou postup přípravy receptu:

1

Omytou dýni rozpůlíme, vydlabeme z ní semínka, pak ji oloupeme a rozkrájíme na větší kostky. Oloupané a omyté brambory, malou karotku a očičtěný pórek pokrájíme na malé kousky. Zeleninu dáme do hrnce, zalijeme ji vývarem, přidáme v drcený kmín, bobkový list, nové koření, sůl a omytou snítku rozmarýnu. Vše přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pod pokličkou zeleninu vaříme asi 15-20 minut doměkka.

2

Mezitím v pánvi nasucho opražíme dozlatova polovičky loupaných mandlí. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. V misce si vyšleháme smetanu, do které zašleháme přírodní sýr a sůl.

3

Z uvařené zeleniny vyjmeme bobkový list, nové koření a vše pak rozmixujeme na polohustý krém. Podle chuti ho dosolíme a dochutíme bílým pepřem.

4

Dýňový krém nalijeme do hlubších misek, ozdobíme vychucenou šlehačkou, posypeme mandlemi, petrželkou a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept