Jednoduchý recept

Nejlepší sýrová roláda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64259

Ingredience

300 g Sýr Eidam cihla 40%
250 g Šunka dušená
Na pomazánku
1 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
180 g Máslo pomazánkové
30 g Máslo čerstvé
60 g Paprika sterilovaná
2 špetka Pepř černý mletý
150 g Sýr smetanový tavený 45%
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 795kJ
2% Sacharidy 6 g
71% Tuky 53 g
14% Sodík 278 mg
75% Bílkoviny 42 g

Nejlepší sýrová roláda postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 100 °C. Vajíčko uvaříme natvrdo.

2

Na náplň nakrájíme jarní cibulku nadrobno, sterilovanou papriku na kostičky. Vychladlé uvařené vejce nastrouháme nahrubo.

3

V míse utřeme dohladka pomazánkové máslo, tavený sýr a změklé máslo. Do hmoty přidáme všechny ostatní suroviny a pečlivě promícháme.

4

Plátky sýra skládáme na pečicí papír tak, aby se překrývaly, a utvoříme z plátků obdélník. Sýr dáme do předehřáté trouby, jakmile se teplem spojí, plech vyndáme a sýr necháme vychladnout.

5

Vychladlé plátky sýra potřeme náplní, na jednom užším kraji necháme bez náplně. Poklademe plátky šunky, pevně stočíme, zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout.

6

Roládu při podávání krájíme plátky mírně šikmo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept