Nejlepší sýrová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší sýrová roláda
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64259 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
250 g | Šunka dušená |
300 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Na pomazánku | |
---|---|
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
30 g | Máslo čerstvé |
180 g | Máslo pomazánkové |
60 g | Paprika sterilovaná |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 154,1mg |
Draslík | 55,7mg |
Vláknina | 673,5mg |
Vitamín A | 138,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Paprika sterilovaná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Máslo pomazánkové, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší sýrová roláda postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 100 °C. Vajíčko uvaříme natvrdo. |
2 | Na náplň nakrájíme jarní cibulku nadrobno, sterilovanou papriku na kostičky. Vychladlé uvařené vejce nastrouháme nahrubo. |
3 | V míse utřeme dohladka pomazánkové máslo, tavený sýr a změklé máslo. Do hmoty přidáme všechny ostatní suroviny a pečlivě promícháme. |
4 | Plátky sýra skládáme na pečicí papír tak, aby se překrývaly, a utvoříme z plátků obdélník. Sýr dáme do předehřáté trouby, jakmile se teplem spojí, plech vyndáme a sýr necháme vychladnout. |
5 | Vychladlé plátky sýra potřeme náplní, na jednom užším kraji necháme bez náplně. Poklademe plátky šunky, pevně stočíme, zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout. |
6 | Roládu při podávání krájíme plátky mírně šikmo. |