Recept

Nejlepší skořicoví šneci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64260

Ingredience

Na těsto
2 polévková lžíce Cukr krupice
25 g Droždí
250 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
9 polévková lžíce Cukr krystal
150 g Máslo čerstvé
4,5 kávová lžička Skořice mletá
Na potření a posypání
2 polévková lžíce Cukr krystal
1 ks Vejce slepičí
Na potření po upečení
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 328kJ
18% Sacharidy 64 g
40% Tuky 30 g
7% Sodík 149 mg
17% Bílkoviny 9 g

Nejlepší skořicoví šneci postup přípravy receptu:

1

Plechy vyložíme pečicím papírem.

2

V misce utřeme rozdrobené droždí se lžičkou cukru, lžící vlažného mléka, lžící mouky a necháme vzejít.

3

Do mísy prosejeme mouku, smícháme s cukrem, solí, vlažným máslem, žloutkem, kváskem a přilijeme tolik vlažného mléka, abychom mohli vypracovat hladké, nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme těsto vykynout.

4

Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly a rozválíme na tenké obdélníky. Na náplň smícháme cukr se skořicí, rozpustíme máslo.

5

Na každý plát nasypeme náplň a při rolování spodní stranu hojně potíráme rozpuštěným máslem.

6

Hotové rolády nakrájíme na silnější kolečka a klademe na plechy. Každé kolečko potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme krystalovým cukrem. Necháme ještě asi 10 minut kynout.

7

Šneky pečeme v předehřáté troubě, až zrůžoví. Po upečení šneky potřeme rozpuštěným máslem a necháme na mřížce vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept