Nejlepší skořicoví šneci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší skořicoví šneci
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64260 |
Kategorie: | Rolády |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
25 g | Droždí |
60 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
9 polévková lžíce | Cukr krystal |
150 g | Máslo čerstvé |
4,5 kávová lžička | Skořice mletá |
Na potření a posypání | |
2 polévková lžíce | Cukr krystal |
1 ks | Vejce slepičí |
Na potření po upečení | |
50 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 119,1mg |
Draslík | 98,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 91,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krystal, Skořice mletá, Cukr krystal, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší skořicoví šneci postup přípravy receptu:
1 | Plechy vyložíme pečicím papírem. |
2 | V misce utřeme rozdrobené droždí se lžičkou cukru, lžící vlažného mléka, lžící mouky a necháme vzejít. |
3 | Do mísy prosejeme mouku, smícháme s cukrem, solí, vlažným máslem, žloutkem, kváskem a přilijeme tolik vlažného mléka, abychom mohli vypracovat hladké, nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme těsto vykynout. |
4 | Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly a rozválíme na tenké obdélníky. Na náplň smícháme cukr se skořicí, rozpustíme máslo. |
5 | Na každý plát nasypeme náplň a při rolování spodní stranu hojně potíráme rozpuštěným máslem. |
6 | Hotové rolády nakrájíme na silnější kolečka a klademe na plechy. Každé kolečko potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme krystalovým cukrem. Necháme ještě asi 10 minut kynout. |
7 | Šneky pečeme v předehřáté troubě, až zrůžoví. Po upečení šneky potřeme rozpuštěným máslem a necháme na mřížce vychladnout. |