Salát cézar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát cézar
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64261 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Bageta |
1 ks | Salát římský |
150 g | Sýr Parmezán |
Na zálivku | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička | Ocet vinný s estragonem |
100 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Sardelové řezy |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 248,9mg |
Draslík | 466,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Salát římský, Sýr Parmezán, Česnek, Cukr krupice, Sardelové řezy, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet vinný s estragonem nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát cézar postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek nasekáme, sardelové řezy pokrájíme. |
2 | V míse ušleháme žloutky s octem, solí, pepřem, hořčicí a cukrem, až se cukr rozpustí. |
3 | Do směsi za stálého šlehání postupně přiléváme olej, až utvoříme hmotu podobnou majonéze. Poté přimícháme česnek a sardelky. |
4 | Salát očistíme, opláchneme, vysušíme a nakrájíme na velikost jednoho sousta. Takto připravený salát vmícháme do zálivky spolu se dvěma třetinami parmazánu, který nastrouháme na hoblinky. Vše pečlivě promícháme, aby byl salát dobře obalený zálivkou. Pod fólií necháme v lednici vychladit. |
5 | V mezičase připravíme krutony ze starší bagety. Okrájíme ze všech stran kůrku. Bagetu poté nakrájíme na stejně velké kostičky (cca 2x2 cm), nasypeme na plech vyložený pečicím papírem a nasucho v troubě předehřáté na 130 °C necháme opéci rovnoměrně dokřupava. |
6 | Salát podáváme na talířích, sypeme krutony a zbylými hoblinkami parmazánu. |