Recept

Nejlepší pečený králík

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64262
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1,5 ks Cibule
800 g Houby čerstvé
0,3 kávová lžička Kmín drcený
1200 g Králičí stehna
60 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rozmarýn čerstvý
300 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
100 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,050 kcal
Kilojoule 4 392kJ
6% Sacharidy 21 g
96% Tuky 72 g
47% Sodík 939 mg
140% Bílkoviny 79 g

Nejlepší pečený králík postup přípravy receptu:

1

Pekáč vytřeme změklým máslem.

2

Slaninu nakrájíme na klínky, houby očistíme a nakrájíme na kostky.

3

Oloupané cibule nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky.

4

Králičí stehna odblaníme, do masa uděláme ostrým nožem zářezy, protáhneme slaninou, osolíme polovinou soli, opepříme polovinou pepře a posypeme polovinou drceného kmínu. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky.

5

Cibuli, česnek a houby promícháme v míse se zbylou slaninou, solí, pepřem a kmínem. Směsí vyložíme dno pekáče, poklademe rovnoměrně snítkami rozmarýnu. Na směs rozložíme králičí stehna, zalijeme vodou, přiklopíme a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme doměkka. V průběhu pečení přeléváme výpekem.

6

Když je maso téměř měkké, odstraníme rozmarýn, maso přelijeme výpekem, pokud se vypekla všechna voda z hub, přilijeme vývar a dopečeme bez poklice. Stehna pečeme zhruba 45 - 60 minut.

Poznámka

Podáváme např. s karlovarským knedlíkem a špenátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept