Nejlepší pečený králík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší pečený králík
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64262 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1,5 ks | Cibule |
800 g | Houby čerstvé |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
1200 g | Králičí stehna |
60 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rozmarýn čerstvý |
300 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 619,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Rozmarýn čerstvý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší pečený králík postup přípravy receptu:
1 | Pekáč vytřeme změklým máslem. |
2 | Slaninu nakrájíme na klínky, houby očistíme a nakrájíme na kostky. |
3 | Oloupané cibule nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky. |
4 | Králičí stehna odblaníme, do masa uděláme ostrým nožem zářezy, protáhneme slaninou, osolíme polovinou soli, opepříme polovinou pepře a posypeme polovinou drceného kmínu. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky. |
5 | Cibuli, česnek a houby promícháme v míse se zbylou slaninou, solí, pepřem a kmínem. Směsí vyložíme dno pekáče, poklademe rovnoměrně snítkami rozmarýnu. Na směs rozložíme králičí stehna, zalijeme vodou, přiklopíme a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme doměkka. V průběhu pečení přeléváme výpekem. |
6 | Když je maso téměř měkké, odstraníme rozmarýn, maso přelijeme výpekem, pokud se vypekla všechna voda z hub, přilijeme vývar a dopečeme bez poklice. Stehna pečeme zhruba 45 - 60 minut. |
Poznámka
Podáváme např. s karlovarským knedlíkem a špenátem.