Recept

Telecí játra se žampiony a karamelovou cibulí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 17 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64263
Kategorie: Maso

Ingredience

Restovaná játra s žampióny
550 g Játra telecí
0,5 kávová lžička Kmín drcený
60 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl mořská
4 ks Žampiony čerstvé
Karamelová cibule s omáčkou
100 ml Balsamico ocet
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
50 g Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 020kJ
9% Sacharidy 33 g
57% Tuky 43 g
25% Sodík 498 mg
86% Bílkoviny 48 g

Telecí játra se žampiony a karamelovou cibulí postup přípravy receptu:

1

Omytá telecí játra osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 8mm. Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka, mladé žampióny na plátky.

2

V pánvi si rozehřejeme olej s máslem, na něm osmažíme cibuli téměř dozlatova. Přimícháme k ní lžičku cukru a necháme ho s cibulí zkaramelizovat. Cibuli z pánve dáme stranou do misky, na omastek nelijeme červené víno, balsamico a za občasného promíchání pomalu vaříme 8-10 minut. Pak do vína vrátíme osmaženou cibuli, promícháme a necháme ji prohřát. Pánev s omáčkou a cibulí odstavíme a uchováme v teple.

3

V druhé pánvi rozpálíme olej s máslem. Osušená játra posypeme čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem, obalíme je v hladké mouce a vložíme je na rozehřáté máslo. Zároveň přidáme pokrájené žampióny a společně restujeme játra se žampióny po 2 minutách z každé strany dozlatova. Orestovaná játra dochutíme solí. Poklademe je na talíře i se žampióny, přelijeme je omáčkou z červeného vína s cibulkou a hned servírujeme.

Poznámka

Příloha: italský chléb ciabatta nebo křupavé bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept