Recept

Hrášková omeleta se sýrem a šunkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64267
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Na vytření formy
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
Bešamel
50 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
55 g Sýr Gran Moravia
Vařený hrášek
20 g Hrachové lusky
80 g Hrášek
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Voda pitná
Ostatní suroviny
3 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
80 g šunka Holštýnská
100 g Sýr Lučina - termizovaný
4 ks Vejce slepičí
Příloha
4 ks Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 783kJ
3% Sacharidy 11 g
47% Tuky 35 g
14% Sodík 285 mg
33% Bílkoviny 18 g

Hrášková omeleta se sýrem a šunkou postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu si vytřeme máslem.

2

Připravíme si bešamel: v hlubší pánvi rozehřejeme máslo, za stálého míchání přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Znížíme teplotu a za stálého šlehání přiléváme mléko, šleháme do doby, až se nám vytvoří hladká bešamelová omáčka. Poté pánev odstavíme z plotny. Do bešamelu přimícháme nastrouhaný sýr.

3

V kastrólku přivedeme k varu osolenou vodu, jakmile se začne vařit, nasypeme do ní očištěné mladé hráškové lusky a hrášek. Zeleninu povaříme pouze 3-4 minuty, pak ji scedíme a necháme okapat.

4

V misce vyšleháme 2 vejce s 2 žloutky, Lučinu, solí, pepřem, přidáme zelený hrášek, a vše promícháme s bešamelem. Pak si vyšleháme z bílků tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Nakonec přimícháme hráškové lusky.

5

Těsto nalijeme do koláčové formy, na povrch poklademe tenké plátky Holštýnské šunky a formu s těstem vložíme do rozehřáté trouby. Omeletu pečeme přibližně 15 minut. Rajčata omyjeme, osušíme a rozkrájíme na čtvrtky.

6

Omeletu po upečení rozkrájíme na porce, dáme je na talíře a hned podáváme s rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept