Hrášková omeleta se sýrem a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášková omeleta se sýrem a šunkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64267 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Na vytření formy | |
---|---|
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Bešamel | |
50 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
55 g | Sýr Gran Moravia |
Vařený hrášek | |
20 g | Hrachové lusky |
80 g | Hrášek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Voda pitná |
Ostatní suroviny | |
3 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | šunka Holštýnská |
100 g | Sýr Lučina - termizovaný |
4 ks | Vejce slepičí |
Příloha | |
4 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 274,3mg |
Draslík | 326,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 333,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrachové lusky, Hrášek, Sůl, Voda pitná, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Gran Moravia, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny šunka Holštýnská nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášková omeleta se sýrem a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu si vytřeme máslem. |
2 | Připravíme si bešamel: v hlubší pánvi rozehřejeme máslo, za stálého míchání přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Znížíme teplotu a za stálého šlehání přiléváme mléko, šleháme do doby, až se nám vytvoří hladká bešamelová omáčka. Poté pánev odstavíme z plotny. Do bešamelu přimícháme nastrouhaný sýr. |
3 | V kastrólku přivedeme k varu osolenou vodu, jakmile se začne vařit, nasypeme do ní očištěné mladé hráškové lusky a hrášek. Zeleninu povaříme pouze 3-4 minuty, pak ji scedíme a necháme okapat. |
4 | V misce vyšleháme 2 vejce s 2 žloutky, Lučinu, solí, pepřem, přidáme zelený hrášek, a vše promícháme s bešamelem. Pak si vyšleháme z bílků tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Nakonec přimícháme hráškové lusky. |
5 | Těsto nalijeme do koláčové formy, na povrch poklademe tenké plátky Holštýnské šunky a formu s těstem vložíme do rozehřáté trouby. Omeletu pečeme přibližně 15 minut. Rajčata omyjeme, osušíme a rozkrájíme na čtvrtky. |
6 | Omeletu po upečení rozkrájíme na porce, dáme je na talíře a hned podáváme s rajčaty. |