Recept

Sépie v rajčatové omáčce s hráškem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64268

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citrónová šťáva
2 kávová lžička Cukr krupice
250 g Hrášek mražený
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel hladkolistá
200 ml Poctivý zeleninový bujón
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
500 g Sépie
0,5 kávová lžička Sůl mořská
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 008kJ
6% Sacharidy 20 g
6% Tuky 5 g
46% Sodík 924 mg
44% Bílkoviny 25 g

Sépie v rajčatové omáčce s hráškem postup přípravy receptu:

1

Mladou malou sépii dobře omyjeme. Odstraníme váček s černou tekutinou, pak ji vykucháme, stáhneme kůži, odřízneme všechny přísavky a znovu sépii dobře omyjeme pod tekoucí vodou. Osušíme ji a nakrájíme na kroužky.

2

V hluboké litinové pánvi si zpěníme na olivovém oleji nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme k ní pokrájenou sépii a za občasného promíchání ji krátce osmažíme. Pak přilijeme bílé víno, snížíme teplotu a pomalu ji vaříme asi 5-7 minut. Jakmile se alkohol vyvařil, přisypeme promytý mražený hrášek, konzervovaná loupaná rajčata, směs ochutíme solí, pepřem, cukrem, přilijeme horký zeleninový bujón a pomalu vaříme 25-30 minut. Během vaření přidáme nadrobno pokrájené lístky libečku a občas vše promícháme.

3

Omyjeme si petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a odložíme do misky. Když je sépie měkká, omáčku dochutíme solí a podle chuti přimícháme citrónovou šťávou.

4

Porce na talířích posypeme pokrájenou petrželkou a servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept