Sépie v rajčatové omáčce s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sépie v rajčatové omáčce s hráškem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64268 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
250 g | Hrášek mražený |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
200 ml | Poctivý zeleninový bujón |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
500 g | Sépie |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 782,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hrášek mražený, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sépie, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Petržel hladkolistá, Poctivý zeleninový bujón nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sépie v rajčatové omáčce s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Mladou malou sépii dobře omyjeme. Odstraníme váček s černou tekutinou, pak ji vykucháme, stáhneme kůži, odřízneme všechny přísavky a znovu sépii dobře omyjeme pod tekoucí vodou. Osušíme ji a nakrájíme na kroužky. |
2 | V hluboké litinové pánvi si zpěníme na olivovém oleji nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme k ní pokrájenou sépii a za občasného promíchání ji krátce osmažíme. Pak přilijeme bílé víno, snížíme teplotu a pomalu ji vaříme asi 5-7 minut. Jakmile se alkohol vyvařil, přisypeme promytý mražený hrášek, konzervovaná loupaná rajčata, směs ochutíme solí, pepřem, cukrem, přilijeme horký zeleninový bujón a pomalu vaříme 25-30 minut. Během vaření přidáme nadrobno pokrájené lístky libečku a občas vše promícháme. |
3 | Omyjeme si petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a odložíme do misky. Když je sépie měkká, omáčku dochutíme solí a podle chuti přimícháme citrónovou šťávou. |
4 | Porce na talířích posypeme pokrájenou petrželkou a servírujeme. Dobrou chuť. |