Jednoduchý recept

Hrášková polévka se sýrem, bylinkami a smetanou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64269

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
4 ks Cibulka lahůdková
1 ks Cuketa
300 g Hrášek mražený
0,5 polévková lžíce Mateřídouška
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 polévková lžíce Sýr Lučina - termizovaný
0,5 kávová lžička Sůl
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 804kJ
10% Sacharidy 37 g
34% Tuky 25 g
65% Sodík 1 g
27% Bílkoviny 15 g

Hrášková polévka se sýrem, bylinkami a smetanou postup přípravy receptu:

1

Očištěné lahůdkové cibulky (převážně bílou část) pokrájíme na kolečka. Malou cuketku ďo 15cm omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Z čerstvé omyté bazalkové, petrželové a mateřídouškové natě otrháme lístky. V misce rozšleháme metličkou Lučinu se smetanou.

2

V hrnci rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibulku, pak k ní přimícháme cuketku, petrželové a mateřídouškové lístky, promícháme a přilijeme vroucí zeleninový vývar. Pak přisypeme promytý mražený hrášek a vaříme při mírnější teplotě 5-7 minut. Před dovařením přimícháme smetanu se sýrem.

3

Jakmile přejde polévka varem, odstavíme ji z plotny.

4

Polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme ji úplně dohladka. Podle chuti ji osolíme a ochutíme čerstvě pomletým bílým pepřem. Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme bazalkovými lístky a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Poznámka

K polévce podáváme smažené kostičky bílého chleba, které ochutíme rozetřeným česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept