Recept

Telecí tataráček z pravé svíčkové s lanýži

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64270
Kategorie: Maso

Ingredience

8 ks Kapary sterilované
40 g Lanýž
40 ml Martell cognac
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
1 špetka Paprika červená
2 špetka Pepř bílý
2,5 polévková lžíce Petržel hladkolistá
1 ks Šalotka
350 g Telecí svíčková

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 974 kcal
Kilojoule 4 077kJ
19% Sacharidy 70 g
50% Tuky 38 g
1200% Sodík 24 g
162% Bílkoviny 91 g

Telecí tataráček z pravé svíčkové s lanýži postup přípravy receptu:

1

Telecí pravou svíčkovou odblaníme, omyjeme, osušíme a ostrým nožem maso naškrábeme do misky. Přidáme k němu drobně posekané kapary, jemně pokrájenou šalotku, omytou, velmi drobně pokrájenou petrželku, koňak, čerstvě pomletý pepř, špetku červené papriky. Maso se všemi ingrediencemi dobře promícháme. Nakonec, jen podle chuti, můžeme maso přisolit, protože sůl by neměla přehlušit chuť masa a capari jsou už solené. Lanýže nakrájíme na tenké plátky.

2

Na talíř postupně střídáme a dáváme k sobě: plátek lanýže, lžičku tataráčku, plátek lanýže, tataráček..vše skládáme za sebe do polokruhu jako domino. Nakonec tataráček pokapeme olivovým olejem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept