Telecí tataráček z pravé svíčkové s lanýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí tataráček z pravé svíčkové s lanýži
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64270 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Kapary sterilované |
40 g | Lanýž |
40 ml | Martell cognac |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Paprika červená |
2 špetka | Pepř bílý |
2,5 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
1 ks | Šalotka |
350 g | Telecí svíčková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 273,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 53g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 2,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,7mg |
Vitamín E | 8,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapary sterilované, Paprika červená, Pepř bílý, Šalotka, Telecí svíčková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Martell cognac, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí tataráček z pravé svíčkové s lanýži postup přípravy receptu:
1 | Telecí pravou svíčkovou odblaníme, omyjeme, osušíme a ostrým nožem maso naškrábeme do misky. Přidáme k němu drobně posekané kapary, jemně pokrájenou šalotku, omytou, velmi drobně pokrájenou petrželku, koňak, čerstvě pomletý pepř, špetku červené papriky. Maso se všemi ingrediencemi dobře promícháme. Nakonec, jen podle chuti, můžeme maso přisolit, protože sůl by neměla přehlušit chuť masa a capari jsou už solené. Lanýže nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Na talíř postupně střídáme a dáváme k sobě: plátek lanýže, lžičku tataráčku, plátek lanýže, tataráček..vše skládáme za sebe do polokruhu jako domino. Nakonec tataráček pokapeme olivovým olejem a servírujeme. |