Recept

Sýrovo-smetanový krém se ztracenými vejci a černým lanýžem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64271
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

Na ozdobení
10 g Lanýž černý
Krém
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
300 ml Sýr Taleggia
Ztracená vejce
0,5 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 kávová lžička Sůl mořská
2 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 388kJ
2% Sacharidy 5 g
75% Tuky 56 g
29% Sodík 582 mg
19% Bílkoviny 11 g

Sýrovo-smetanový krém se ztracenými vejci a černým lanýžem postup přípravy receptu:

1

Černý lanýž nakrájíme na velmi tenké plátky.

2

Do kastrólku si nalijeme smetanu a přivedeme ji při nižší teplotě k varu. Přidáme do ní pokrájený poloměkký italský sýr Taleggia. Za stálého míchání, při mírné teplotě, necháme sýr úplně rozpustit a mícháme do doby, až budeme mít hladký polohustý krém.

3

Mezitím v menším hlubším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s octem. Vody by mělo být do výšky asi 10cm. Vařečkou si ve vodě uděláme vír. Vejce opatrně rozklepneme do naběračky a tu opatrně ponoříme do vodního víru. Jakmile se nám bílek na okrajích zpevní, vyklopíme vejce do vody a vaříme ho pomalu 3 minuty. Takto uvaříme i druhé ztracené vejce.

4

Krém nalijeme do talířů, do středu položíme ztracená vejce, krém ozdobíme nakrájenými plátky lanýže a hned servírujeme.

Poznámka

Pokud neseženeme sýr Taleggio který má specifickou pro tento krém chuť, můžeme ho nahradit sýrem brie.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept