Sýrovo-smetanový krém se ztracenými vejci a černým lanýžem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrovo-smetanový krém se ztracenými vejci a černým lanýžem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64271 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
Na ozdobení | |
---|---|
10 g | Lanýž černý |
Krém | |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml | Sýr Taleggia |
Ztracená vejce | |
0,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 453,1mg |
---|---|
Cholesterol | 410,3mg |
Draslík | 77,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Lanýž černý, Sýr Taleggia nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrovo-smetanový krém se ztracenými vejci a černým lanýžem postup přípravy receptu:
1 | Černý lanýž nakrájíme na velmi tenké plátky. |
2 | Do kastrólku si nalijeme smetanu a přivedeme ji při nižší teplotě k varu. Přidáme do ní pokrájený poloměkký italský sýr Taleggia. Za stálého míchání, při mírné teplotě, necháme sýr úplně rozpustit a mícháme do doby, až budeme mít hladký polohustý krém. |
3 | Mezitím v menším hlubším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s octem. Vody by mělo být do výšky asi 10cm. Vařečkou si ve vodě uděláme vír. Vejce opatrně rozklepneme do naběračky a tu opatrně ponoříme do vodního víru. Jakmile se nám bílek na okrajích zpevní, vyklopíme vejce do vody a vaříme ho pomalu 3 minuty. Takto uvaříme i druhé ztracené vejce. |
4 | Krém nalijeme do talířů, do středu položíme ztracená vejce, krém ozdobíme nakrájenými plátky lanýže a hned servírujeme. |
Poznámka
Pokud neseženeme sýr Taleggio který má specifickou pro tento krém chuť, můžeme ho nahradit sýrem brie.