Mexický fazolový salát II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexický fazolový salát II
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64272 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
800 g | Fazole červené sterilované |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata Cherry |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 733,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Chilli paprička, Fazole červené sterilované, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexický fazolový salát II postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvdo a necháme je vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme do mísy k vejcím. |
3 | Fazole slijeme, opláchneme a necháme okapat. |
4 | Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. |
5 | Koriandr nasekáme najemno. |
6 | Fazoli, cibuli i koriandr přidáme do mísy k avokádu a pořádně promícháme. |
7 | Cherry rajčata rozpůlíme. Také je přidáme do mísy. Promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. |
8 | Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme na jemno. Spolu s dresinkem a kmínem ji vmícháme do salátu. |
9 | Necháme vychladit a podáváme. |
Poznámka
Místo francouzského dresinku můžete použít svůj oblíbený dresink.