Chutné sendviče se zapečenou zeleninou, sýrem a ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chutné sendviče se zapečenou zeleninou, sýrem a ančovičkami
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 14 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64277 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Česnekové máslo | |
---|---|
0,5 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Máslo |
1 špetka | Sůl mořská |
Obložené pečivo | |
4 ks | Ančovička - filety |
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cuketa |
100 g | Mozzarella |
1 kávová lžička | Olej chilli |
1,5 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
4 ks | Rajčata |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 93,5mg |
Draslík | 799,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ančovička - filety, Bazalka, Cuketa, Mozzarella, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská, Olej chilli, Olej olivový extra panenský, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chutné sendviče se zapečenou zeleninou, sýrem a ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 200°C. V misce utřeme máslo s rozetřeným česnekem a špetkou soli. Křupavé housky rozkrojíme a potřeme slabě česnekovým máslem. |
2 | Omytou a osušenou cuketku (velkou do 15cm), rajčata a mozzarellu pokrájíme na plátky, silné do 5mm. Omyté malé lístky bazalky posekáme nadrobno. Do pekáčku naskládáme plátky cuketky, rajčat a posypeme je bylinkami. Pokapeme je olivovým a chilli olejem a vložíme do rozehřáté trouby na 5-7 minut zapéct. |
3 | Housky naplníme zeleninou, plátky mozzarelly, na mozzarellu poklademe malé ančovičky (sardelky) a hned je podáváme. |