Bagetky s pikantními kuřecími prsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bagetky s pikantními kuřecími prsy
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 18 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64278 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Marinované maso | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Citrony |
240 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
Na oblohu | |
1 ks | Cibule červená |
1 ks | Okurka salátová |
2 ks | Rajčata |
20 g | Rukola |
30 g | Salát ledový |
Bagetky s pikantními kuřecími prsy | |
2 ks | Bageta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 167g |
---|---|
Cholesterol | 76,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citrony, Rozmarýn čerstvý, Okurka salátová, Rajčata, Salát ledový, Bageta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový extra panenský, Cibule červená, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bagetky s pikantními kuřecími prsy postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme 2 lžíce oleje, omytou, posekanou malou chilli papričku bez zrníček, 2 plátkycitrónu a několik lístků rozmarýnu. Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky - tolárky, které vložíme celé do marinády na hodinu. |
2 | Mezitím si očistíme a omyjeme zeleninu: rajčata, salátové a rukolové listy, salátovou okurku a červenou cibuli. Rajčata pokrájíme na plátky, cibuli na tenká kolečka, listy salátu a rukoly osušíme. Dlouhé tenké bagetky rozkrojíme na poloviny a opečeme je v pánvi nasucho, z obou stran dozlatova. |
3 | Plátky masa vyjmeme z marinády, olej necháme okapat. Pánev si dobře rozpálíme, na ni orestujeme plátky masa z obou stran dozlatova. Restujeme je přibližně po 2-3 minutách z každé stranyKdyž restujeme druhou stranu masa, přidáme k němu kolečka cibule a restujeme společně. |
4 | Na rozpůlené bagetky poklademe listy salátu, na ně dáme orestované kuřecí maso s kolečkami cibule, pak poklademe lístky rukoly. |
5 | Ještě teplé bagetky hned servírujeme. Dobrou chuť. |