Recept

Sendviče s omeletou, avokádem a uzeným sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64279

Ingredience

2 ks Bageta
100 g Sýr Eidam uzený 45%
Krém
1 ks Avokádo
2 kávová lžička Citrónová šťáva
1 ks Cuketa
2 špetka Pepř citronový
2 špetka Sůl
0,5 stroužek Česnek
Omelety
2 polévková lžíce Bazalka
2 kávová lžička Mouka polohrubá
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,191 kcal
Kilojoule 4 984kJ
42% Sacharidy 153 g
57% Tuky 43 g
113% Sodík 2 g
93% Bílkoviny 52 g

Sendviče s omeletou, avokádem a uzeným sýrem postup přípravy receptu:

1

Omyté zralé avokádo rozkrojíme, vyjmeme pecku, dužinu vyškrabeme lžičkou do misky. Přidáme sůl, pepř, utřený malý stroužek česneku a 1-2 lžičky citrónové šťávy (podle chuti). Vše dobře promícháme na hladký krém. Omytou, malou cuketku nastrouháme a vmícháme ji do avokádového krému. Dlouhé bagety rozkrojíme na poloviny, které potřeme připraveným krémem.

2

V misce vyšleháme vidličkou 2 vejce se solí, pepřem a 2 lžičkami mouky. Přidáme nadrobno pokrájené lístky bazalky. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm usmažíme postupně 2 vaječné omelety, z obou stran dozlatova. Smažíme je přibližně po 1-1.5 minutě z každé strany.

3

Omelety přehneme na poloviny a položíme je na spodní poloviny baget. Pánev vytřeme, aby byla suchá. Znovu ji rozehřejeme, vložíme do ní 2 plátky uzeného sýra a zprudka je opečeme. Horký sýr vložíme na omelety, bagetky zakryjeme vrchními díly a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept