Recept

Slaný koláč z focaccie s pistáciovou náplní

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64282
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Pistáciová nádivka
1 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
1 špetka Chilli koření mleté
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
130 g Pistácie
0,5 kávová lžička Sůl bylinková
80 g Sýr Gran Moravia
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
Na oblohu
200 g Mozzarella di Buffala
1 kávová lžička Olej chilli
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
2 špetka Paprika mletá sladká
0,5 polévková lžíce Petržel hladkolistá
4 ks Rajčata
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 669 kcal
Kilojoule 2 798kJ
7% Sacharidy 26 g
71% Tuky 53 g
12% Sodík 243 mg
50% Bílkoviny 28 g

Slaný koláč z focaccie s pistáciovou náplní postup přípravy receptu:

1

Připravíme si už upečený "Italský placatý chléb" zvaný focaccia tak, že ho podélně rozřízneme nožem. Jednu stranu pokapeme olivovým olejem a druhou polovinu pokapeme chilli olejem.

2

Omyjeme si petrželovou nať, několik lístků bazalky a tymiánu. Asi 1/2 lžíce petrželky si odložíme zvlášť. Loupané pistácie a mandle dáme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Všechny bylinky a pokrájený velký stroužek česneku dáme do hmoždíře, přidáme olej, sůl, pepř, chilli a bylinky rozdrtíme, pak je v míse smícháme s pistáciemi a nastrouhaným sýrem.

3

Obě pokapané strany koláčepotřeme pistáciovou nádivkou. Na spodní stranu focaccie poklademe plátky rajčat, plátky mozzarelly, které mírně osolíme. Posypeme je pálivou paprikou, drobně pokrájenou petrželkou a přiklopíme druhou část koláče.

4

Focacciu rozčtvrtíme, porce dáme na talíře a servírujeme. Dobrou chuť.

Poznámka

Focacciu si můžeme zakoupit u pekaře, v obchodě, nebo si ho předem upečeme sami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept