Kdoulové želé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kdoulové želé
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 64286 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
1 ks | Citrony |
800 g | Cukr krupice |
1 kg | Kdoule |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 106,6mg |
Vláknina | 470,0mg |
Vitamín A | 21,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kdoule mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kdoulové želé postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme kilogram kdoulí, vyřízneme jádřince a kdoule rozkrájíme na kousky. Kdoule vsypeme do hrnce a zamícháme do nich šťávu z jednoho citronu. Dolijeme vodou, uvedeme do varu a asi 20 minut zvolna vaříme. Kdoule scedíme, rozmixujeme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme cukr a vaříme dalších 20 minut za neustálého míchání. Když je směs dostatečně hustá, naběračkou ji přeneseme do formy o průměru 25 cm, vysypané cukrem. Směs ve formě rozetřeme ji tak, aby tvořila vrstvu asi 2,5 cm silnou. Želé necháme do druhého dne odležet a pak je rozkrájíme na tvary dle naší fantazie. |