Recept

Inspirace z Itálie - marinovaný losos

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64288
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Marináda na lososa
100 g Cukr krystal
1 hrst Kopr čerstvý
1 ks Limetka
200 g Losos - filety
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
300 g Sůl mořská
Majonéza s kapari
2 kávová lžička Citrónová šťáva
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Kapary
200 ml Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na ozdobu
1,5 polévková lžíce Kopr čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 829kJ
9% Sacharidy 31 g
75% Tuky 57 g
1482% Sodík 30 g
26% Bílkoviny 14 g

Inspirace z Itálie - marinovaný losos postup přípravy receptu:

1

Omytý filet lososa s kůží dobře osušíme. V misce smícháme hrubou sůl s krystalovým cukrem. Omyjeme snítky kopru a rozmarýnu. Bylinky osušíme, kopr a otrhané drobné lístky rozmarýnu posekáme nadrobno. Z omyté a osušené limetky nastrouháme jemně kůru a spolu s bylinkami ji přimícháme do soli.

2

Polovinu solné marinády rozprostřeme na potravinářskou fólii ve tvaru a velikosti filetu. Na marinádu položíme filet lososa a přitlačíme ho na solnou marinádu. Poté vrchní stranu rovnoměrně posypeme zbylou solnou marinádou a prsty ji vtlačíme do filetu. Lososa pevně zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho marinovat 24 hodin. Dáme ho na prkénko a celého zatížíme. Během té doby ho 1-2x otočíme.

3

Připravime si majonézu s kapari: vezmeme úzkou vyšší nádobu - musí se tam vejít tyčový mixér, který se v nádobě bude pohyboval jako píst. Dáme do ní olivový olej, 2 žloutky, citrónovou šťávu, dijónskou hořčici, posekané kapari, sůl a pepř. Mixér spustíme až na dno a velmi pomalu ho zapneme. Mixér táhneme p o m a l u zespodu směrem nahoru pouze 5-6 sekund.

4

Marinovaný filet lososa stáhneme z kůže, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme ho. Nakrájíme ho šikmo na velmi tenké plátky. Ty stočíme do tvaru okvětních lístků a poklademe je ozdobně na střed talířů. Okolo lososa ozdobně nastříkámé malé kopečky majonézy (cukrářským sáčkem na šlehačku).

5

Lososa ozdobíme drobnými lísky kopru a servírujeme. Dobrou chuť.

Poznámka

Bylinky můžeme kombinovat podle své vlastní chutě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept