Recept

Vařené krevety se sýrem Burrata a domácí majonézou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 17 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64290
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Majonéza
1 polévková lžíce Citrónová šťáva
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
150 ml Olej Heliol jedlý
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Vařené krevety
2 ks Bobkový list
1,5 polévková lžíce Citrónová šťáva
12 ks Krevety tygří - loupané
4 kávová lžička Pepř 4 barev
3 polévková lžíce Petržel - nať
3 l Voda pitná
Na ozdobu
2 polévková lžíce Oregano čerstvé
100 g Sýr Burrata

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 084kJ
2% Sacharidy 8 g
64% Tuky 48 g
14% Sodík 288 mg
15% Bílkoviny 8 g

Vařené krevety se sýrem Burrata a domácí majonézou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme majonézu: do vysoké úzké nádoby nalijeme 150ml chutného slunečnicového oleje, přidáme 2 čerstvé žloutky, sůl, pepř, hořčici a citrónovou šťávu. Tyčový mixér vložíme až na dno nádoby, velmi pomalu ho zapneme a pomalu ho táhneme 5 sekund směrem nahoru, jako píst.

2

Na střed talířů dáme po pytlíčku čerstvého italského Burrata sýru a připravíme si lístky čerstvého oregána.

3

Uvaříme krevety: zmrazené krevety rozbalíme a necháme je při pokojové teplotě rozmrazit jen částečně.

4

Ve velkém hrnci si přivedeme k varu vodu. Vložíme do ní rozdrcený pepř 4 barev, bobkový list, omyté snítky petrželky, sůl a citrónovou šťávu. Vše vaříme 5 minut. Poté do vroucí vody vložíme krevety a vaříme je 3 minuty. Vroucí vodu z krevet slijeme a krevety v hrnci na horké plotně dosušíme. Zlehka je promícháme, dáváme pozor, jen aby se osušily.

5

Teplé krevety poklademe na připravené talíře se sýrem, ozdobíme je lístky oregána, přidáme k nim malý kopeček majonézy a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept