Vařené krevety se sýrem Burrata a domácí majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené krevety se sýrem Burrata a domácí majonézou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 17 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64290 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Majonéza | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
150 ml | Olej Heliol jedlý |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Vařené krevety | |
2 ks | Bobkový list |
1,5 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
12 ks | Krevety tygří - loupané |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 l | Voda pitná |
Na ozdobu | |
2 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
100 g | Sýr Burrata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 210,3mg |
Draslík | 79,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 231,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Bobkový list, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej Heliol jedlý, Krevety tygří - loupané, Pepř 4 barev, Petržel - nať, Oregano čerstvé, Sýr Burrata mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené krevety se sýrem Burrata a domácí majonézou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme majonézu: do vysoké úzké nádoby nalijeme 150ml chutného slunečnicového oleje, přidáme 2 čerstvé žloutky, sůl, pepř, hořčici a citrónovou šťávu. Tyčový mixér vložíme až na dno nádoby, velmi pomalu ho zapneme a pomalu ho táhneme 5 sekund směrem nahoru, jako píst. |
2 | Na střed talířů dáme po pytlíčku čerstvého italského Burrata sýru a připravíme si lístky čerstvého oregána. |
3 | Uvaříme krevety: zmrazené krevety rozbalíme a necháme je při pokojové teplotě rozmrazit jen částečně. |
4 | Ve velkém hrnci si přivedeme k varu vodu. Vložíme do ní rozdrcený pepř 4 barev, bobkový list, omyté snítky petrželky, sůl a citrónovou šťávu. Vše vaříme 5 minut. Poté do vroucí vody vložíme krevety a vaříme je 3 minuty. Vroucí vodu z krevet slijeme a krevety v hrnci na horké plotně dosušíme. Zlehka je promícháme, dáváme pozor, jen aby se osušily. |
5 | Teplé krevety poklademe na připravené talíře se sýrem, ozdobíme je lístky oregána, přidáme k nim malý kopeček majonézy a hned servírujeme. |