Bagely - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bagely
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64291 |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Na vaření | |
---|---|
5 l | Voda pitná |
Na plech | |
40 g | Sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 87,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Voda pitná, Sádlo škvařené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bagely postup přípravy receptu:
1 | Plech vymažeme rozpuštěným sádlem. |
2 | Rozdrobené droždí utřeme s cukrem, rozmícháme se lžící vody a trochou mouky. Necháme vzejít kvásek. |
3 | Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme vzešlý kvásek a tolik vody, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto. Pod utěrkou na teple necháme těsto vykynout. |
4 | Z vykynutého těsta vyválíme válečky, spojíme do kroužků. Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme opět kynout. |
5 | Dáme vařit vodu do hrnce a vykynuté kroužky po 2 – 3 kusech vkládáme do vody, která se vaří, ale jen jemným perlením. Kroužky vaříme bez poklice asi půl minuty z každé strany. |
6 | Okapané bagely klademe na vymazaný plech, v troubě předehřáté na 200 °C pečeme dozlatova, asi 15 minut. |