Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 98 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64292
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
42 g Droždí
130 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Na smažení
400 ml Olej rostlinný
Na obalení
80 g Cukr moučkový
1 balení Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 808 kcal
Kilojoule 3 380kJ
30% Sacharidy 108 g
44% Tuky 33 g
12% Sodík 249 mg
36% Bílkoviny 20 g

Koblížky postup přípravy receptu:

1

Rozdrobené droždí utřeme s cukrem, přidáme několik lžic vlahého mléka a lžíci mouky. Necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy prosejeme mouku, promícháme přidáme vzešlý kvásek, zbylé suroviny, mléka tolik, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto. Pod utěrkou na teple necháme těsto vykynout. Během kynutí těsto promícháme.

3

Z vykynutého těsta vyválíme placku, vykrajujeme kolečka a necháme ještě chvilku kynout. Poté koblížky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku na mírnějším plameni dozlatova.

4

Koblížky ze strany napíchneme a plníme podle vlastní chuti (džem, pudink, neugeta atd.). Obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept