Koblížky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 98 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koblížky
Celkový čas: | 98 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64292 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
42 g | Droždí |
130 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Na smažení | |
---|---|
400 ml | Olej rostlinný |
Na obalení | |
80 g | Cukr moučkový |
1 balení | Cukr vanilka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 117,8mg |
Draslík | 232,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 105,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí, Olej rostlinný, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koblížky postup přípravy receptu:
1 | Rozdrobené droždí utřeme s cukrem, přidáme několik lžic vlahého mléka a lžíci mouky. Necháme vzejít kvásek. |
2 | Do mísy prosejeme mouku, promícháme přidáme vzešlý kvásek, zbylé suroviny, mléka tolik, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto. Pod utěrkou na teple necháme těsto vykynout. Během kynutí těsto promícháme. |
3 | Z vykynutého těsta vyválíme placku, vykrajujeme kolečka a necháme ještě chvilku kynout. Poté koblížky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku na mírnějším plameni dozlatova. |
4 | Koblížky ze strany napíchneme a plníme podle vlastní chuti (džem, pudink, neugeta atd.). Obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. |